The Runaways - vélemény



7 komment
kstewartfans0000000540
Amíg Ti is megnézitek a filmet, addig én gyorsan levéleményezem.
Már az elején csak lestem, hogy ez igen, de hogy őszinte legyek a film első felét bárgyú vigyorral a fejemen néztem főleg amiatt, hogy egy jó félév várakozás után végre láthatom. A kezdő képsorok tökéletesen visszaadják az akkori életérzést (amiről nekem halvány fogalmam sincs persze) de az tény, hogy a film kezdete erősen felfelé viszi az ember hangulatát. A zenék adják ahol kell, a Suzy Quattro számba beleszerettem. Folynak a történesek az viszont nekem kicsit fura volt, hogy szinte a semmiből már Japánban őrülten imádott szupersztárok. Az egyik percben még egy lakásban játszanak, ahol megdobálják őket, a másikban meg sikítozó rajongók törik rájuk az üvegajtót. A kezdeti sikerek után aztán jönnek a problémák és a drogok, ezek a csajok aztán nem aprózták el a cuccot (Kristen és Dakota b-vitamint szippantgattak a valóságban). Végül Cherrie az aki feladja, nem bírja az ezzel az élettel járó nyomást, a drogokhoz való menekülése sem segít rajta és feladja az egészet és visszatér a családjához. Joan ezzel szemben nem adja fel, Cherrie távozása után még 2 évig viszi tovább a Runaways-t majd később megalakítja új bandáját.
Igazából annyi mindent tudnék írni, de képtelen vagyok normális formában összegezni a gondolataimat. Szerintem Floria Sigismondi remek munkát végzett, a színészek nem különben. Cherrie karakterére több figyelmet szánnak mint Joan-éra viszont a többi lány sztoriját megmondom őszintén hiányoltam. Volt olyan akinek egy mondata sem volt az egész filmben, Sandy West-en kívül egyszercsak mindegyik ott terem a bandában.
Kedvenc jeleneteim: a végefelé ahol Cherrie mondja, hogy "Nem bírom tovább. Vissza akarom kapni az életem" mire Joan: "Nekem ez az életem" Meg mikor a Runaways feloszlása után Joan ott van a házban és a csaj Cherrie-ről kérdezgeti és Joan elmondja, hogy hiába fog szólókarrierbe kezdeni Cherrie, a dalokat mindig ő írta a bandában, mire a csaj "De az emberek úgyis mindig csak az énekesre emlékeznek" És ekkor kattan be Joan-nak a dolog. Jaj meg az a rész nagyon ütött mikor a stúdióban a meleg vörös fényről egyszerre csak átvált a hideg kórházi kékre és Joan elkezdi széttörni a berendezést. És mikor ezután Cherrie és Joan beszél az alatt a zene. Áááá az egész film rohadt jó. Még el tudtam volna nézni egy jó félórát belőle, néhány helyen hiányérzetem volt.
És respect Dakota-nak és Kristen-nek mert baszott jó munkát végeztek. Büszke Kristen-fan vagyok.
Még az énekléshez annyit, hogy a soundtrack-ből csak 4 számot hallgattam meg és az elsőre feltűnt, hogy Kris hangja kicsit mélyebb az eredeti Joan-éhoz képest, de a filmben máshogy hangzik az egész és tökéletes.

A kommentekhez írhatjátok a Ti kedvenc részeiteket, véleményeiteket a filmről stb. Komolyan érdekel, szóval ne fogjátok vissza magatokat.

Trailer:


7 komment:

ViviBellaHella at: 2010. június 10. 18:29 írta...

Hú hát hol is kezdjem? 2 perce fejeztem be és a végét megkönnyeztem, amikor dumáltak, mikor élő adás volt. Amúgy meg kibaszott jól alakítottak. Én annyi vagyok, mint Dakota, de én nem biztos, hogy meg mertem volna csinálni, vagy nem tudom. Dakota roks! :D Kristen meg hát hozta a formáját. Kedvenc jelenetem, mikor a vízben van, az olyan jó. Meg mikor szól az I love rock and roll. Amúgy Cherrie hosszú hajjal kislányosabb, Dakotásabb :D Azzal a rövid hajjal elmenne 18-nak :D Miközben néztem kimentem egy kicsit és én is szédelegtem, mintha én is szipusztam volna. xD De elég sok drog volt benne, de azért tetszett. Tuti megnézem még egy csomószor. A magyar feliratot kicsit hiányoltam, de nem volt vészes. Amúgy ha zavaros, akkor azért van, mert a film hatása alatt vagyok xD

KRÉ at: 2010. június 12. 16:34 írta...

Most fejeztem be a filmet!! Hát fergeteges valóban. Kristen a szokásos isteni formáját adja. A hangjától meg odavagyok. Már az Út a vadonban című filmben is nagyon tetszett, de ehhez a karakterhez még inkább illett. A kis karcosságával, mélységével. A történetben tényleg el vannak kicsit hanyagolva a többiek. De talán nem véletlen, hogy Cherrie élete van előtérben, mivel az ő könyve volt részben az alap, ha jól olvastam. A B-vitaminos infót köszönöm :) A repülős résznél kezdtem agyalni vajon mi az valójában :) Kedvenc részem, amikor Joan a kádban dalszöveget alkot! Továbbá mikor rombol a stúdióban! Ez a film is csak abban a hitemben erősít meg, hogy ez a csajszi bármire képes, amiben intenzív érzelmeket kell továbbítani!! IMÁDOM!!!
Dakota pedig már a Nagymenő kis csajokban levett a lábamról, de itt a Cherry Bomb-nál a hideg rázott Tőle. Persze jó értelemben. :)
Szóval összefoglalva észvesztőek a sminkek, a korszak bemutatása, a színészek, és persze a zenék!! I love Rock&Roll!!!

Netti at: 2010. június 12. 20:30 írta...

Kemény volt! :) Bőven 18as karika. Tetszett, de pont ezeket a részeket én is hiányoltam (többi karakter, ismeretlenből-siker).
Kedvenc jelenetek:
- Joan és Cherry találkozás, mikor bólogat Neki :)
- maszti a zuhany alatt
- a WC-ben a cuccozás
- a rádiós beszélgetés
Tetszett, ahogy szerencsétlenkednek abba a nagy cipőben... :) Hihetetlen, hogy abban képesek voltak járni :)

Kiváló alakítások (le a kalappal), kép és hangulatvilág! Köszönöm szépen, élmény volt megnézni!

Kim at: 2010. július 15. 15:14 írta...

Huh hát én tegnap néztem meg a filmet, és megmondom őszintén kicsit félve kezdtem el nézni , mert azért a The Runaways-es csajok nem akárkik voltak, és kiváncsi voltam hogy viszi ezt vászonra Dakota és Kristen.. kellemesen csalódtam :)a film elején már kb úgy ültem hogy hm az kemény :D és igen ez a kis 15 éves csaj hozza a formáját, és nem hiába mondta Cherie hogy a kedvenc színésznője lett Dakota.Kristen meg alapban jó, annyira laza az egész film alatt, ahogy énekel, meg gitározik, nagyon bele illett, jobbat nem is találhattak volna Joan szerepére. Egész végig kaptam az arcomba azt az életérzést ami a 70-es éveket idézi , rohadt jó volt és annyira szívesen éltem volna ezekben az időkben, mekkora életérzés ez már :)őő Sandy West, lehet én vak vagyok, de az a csaj aki őt alakította tényleg úgy néz ki, full egyformák :D a kedvenc részeim talán az amikor Cherie kiesik a liftből ájultan, aztán a korházban Joan befekszik mellé,amikor smárolnak, aztán a repülős jelenet meg ami a legjobb az az amikor Joan bent van a rádióban és egy ilyen rózsaszín zakót visel, és az igazi Joan Jett is olyan zakót visel az I love rock&roll lemezborítóján szval áhh iszonyat jó :) nálam ez a film nagyon 10es :)

Kim at: 2010. július 15. 15:15 írta...

Amúgy Kim voltam :D csak a honlapos címmel :)

Ancsi at: 2010. október 3. 19:25 írta...

Na, két részletben bár, de én is végigrágtam magam a filmen. Bár én is kíváncsi voltam, de nagyon gyorsan rá kellett jönnöm, hogy én meg nagyon nem tudok azonosulni az életérzéssel, ezért is kapcsoltam ki olyan nyugisan első próbálkozásra a felénél. Arra sem kellett sokáig keresgélnem a választ, hogy vajon, miért nem játsszák a mozik ezt a filmet. Mert ezt sokáig nem értettem. Most már igen. Fogalmam sincs milyen besorolást lehetne neki adni jó érzéssel, ami korrekt és nem is túlzó.

Kristen alakítása viszont tökéletes. Jó, nem ismertem annyira Joan Jett-et korábbról, de azért interjúkból lejött, hogy Kristen is nagyon sajátjának érezte a szerepet, és nagyon odatette magát. Ez meg is látszott. Hiteles volt, vagány, élt a figura, első perctől kezdve az utolsóig. És ha már így egymás után írtam a Nők hálójában-hoz és ide, akkor meg kell említeni, hogy attól igazán tehetséges Kristen, mert ennyire nagyon különböző szerepeket el tud játszani.

Tetszett nagyon a Dakota Fanning által játszott Cherie-vel való kapcsolatának ábrázolása, bár tagadhatatlan, hogy ez állt a középpontban. (És bakker Dakota is mekkora tehetség, őt is nagyon bírom!!)

Nekem a kedvenc jelenetem a kádas, amikor írja azt a dalt arról, hogy a szerelem fáj. Mert bár Cherie-nél láthattuk a kemény külső mögött az érzékeny belsőt, Joannál kevésbé, de itt olyan sebezhető volt.

Így a második felével (ez jobban tetszett, vagy csak már tudtam, mire számítsak) már jobban bejött a film, de azért nem fogok rohanni a DVD-ért, ha kiadják...

Linsy at: 2011. február 21. 18:59 írta...

Hát őszintén szólva nekem egyáltalán nem tetszett (most fejeztem be). Szerintem Borzalmas. Dakota rosszabb mint valaha, pedig egyébként imádom, nagyon tehetséges lány, de ezt most elcseszte. Kristent eddig sem tartottam valami jó színésznőnek, maximum átlagos. Amit csináltak minden volt csak hiteles nem. A Kimet játszó pasi volt az egyedüli aki viszont odabaszott. Kurva jól játszott.
Ezek a lányok nem voltak jók a szerepere és még a hangjuk is borzalmas, komolyan.

Többet vártam ettől a filmtől, jóval többet.

Megjegyzés küldése

newer post older post