Ezt is megértük: recept az oldalon :D
Az alábbi receptet a Hollywood&Dine hozta le (videó itt), nem tudom, hogy Kristen is pont e szerint csinálja e (szerintem nem), de attól még ez is biztosan finom lehet.
Mielőtt nekikezdtek tanulmányozzátok át a megjegyzéseimet a recepthez és nézzétek meg a tálakat.
Az alábbi receptet a Hollywood&Dine hozta le (videó itt), nem tudom, hogy Kristen is pont e szerint csinálja e (szerintem nem), de attól még ez is biztosan finom lehet.
Mielőtt nekikezdtek tanulmányozzátok át a megjegyzéseimet a recepthez és nézzétek meg a tálakat.
175 fokra előmelegíteni a sütőt
Hozzávalók:
• 3 csésze japán naspolya (2 doboz konzerv)
• 1/2 csészényi lé a konzervből
• 1 csésze cukor
• 1/2 teáskanál szegfűbors (jamaikai)
• 1/4 teáskanál fahéj
• 1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg
• Fél citrom leve
• 1/4 csésze liszt
• 1/2 csésze száraz áfonya
Töltelék:
• 3 zacskó instant zabdara/zabliszt [szerintem ez a búzadara] (fahéjas-almás ízű)
• 1/2 csésze liszt
• 1/2 csésze barna cukor
• 1/2 csésze olvasztott vaj
Elkészítés:
Vágd kettőbe vagy háromba a naspolyákat majd tedd bele egy közepes méretű serpenyőbe a naspolyalével, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, citromlével és az áfonyákkal együtt. Lassú tűzön tartsd 15 percig. Lassan szórd bele a lisztet. Majd főzd lassú tűzön még 5 percig.
Vajazd ki belülről a szuffléformát vagy a kis jénaitálat (pités tál). Tedd bele a gyümölcskeveréket (háromnegyedig legyen tele).
Keverd össze a zablisztet a barna cukorral és a liszttel egy tálban, majd add hozzá az olvasztott vajat és a [maradék?] keveréket míg a dara állaga vajas és darabos(?) nem lesz.
A szuffléforma vagy a pités tál tetejére tedd rá a darás keveréket és süsd 30 percig.
Fagyival tálald.
Ui:. Langyosan tálalva a legjobb!
Megjegyzések:
A szuffléformára azt írta, hogy ramekins, a pités tálra pedig a casserole-t avagy pie dish-t írta, mindkettőre nézzetek rá és azután válasszatok tálat, utóbbinál azt hiszem a jénais tál kifejezés nem a legjobb, de nem tudom mi a rendes neve.
A zabdara/zablisztre az oatmeal kifejezést használja, nekem a szótár ezt a két kifejezést dobta ki és mivel nem vagyok nagy szakácsguru, fogalmam sincs, hogy van e különbség a zabdara/liszt és a búzadara között. Szerintem nincs.
Azt sem tudom, hogy a japán naspolya és a sima naspolya között van e különbség, gyanítom van, talán a japán fajta édesebb, de őszintén megmondva erről sincs fogalmam.
A csésze méretéről annyit, hogy itt egy táblázat, használjátok az átváltáshoz: egy csésze liszt a recept szerint 12 dkg lisztnek felel meg.
Sok sikert! :)
Vajazd ki belülről a szuffléformát vagy a kis jénaitálat (pités tál). Tedd bele a gyümölcskeveréket (háromnegyedig legyen tele).
Keverd össze a zablisztet a barna cukorral és a liszttel egy tálban, majd add hozzá az olvasztott vajat és a [maradék?] keveréket míg a dara állaga vajas és darabos(?) nem lesz.
A szuffléforma vagy a pités tál tetejére tedd rá a darás keveréket és süsd 30 percig.
Fagyival tálald.
Ui:. Langyosan tálalva a legjobb!
Megjegyzések:
A szuffléformára azt írta, hogy ramekins, a pités tálra pedig a casserole-t avagy pie dish-t írta, mindkettőre nézzetek rá és azután válasszatok tálat, utóbbinál azt hiszem a jénais tál kifejezés nem a legjobb, de nem tudom mi a rendes neve.
A zabdara/zablisztre az oatmeal kifejezést használja, nekem a szótár ezt a két kifejezést dobta ki és mivel nem vagyok nagy szakácsguru, fogalmam sincs, hogy van e különbség a zabdara/liszt és a búzadara között. Szerintem nincs.
Azt sem tudom, hogy a japán naspolya és a sima naspolya között van e különbség, gyanítom van, talán a japán fajta édesebb, de őszintén megmondva erről sincs fogalmam.
A csésze méretéről annyit, hogy itt egy táblázat, használjátok az átváltáshoz: egy csésze liszt a recept szerint 12 dkg lisztnek felel meg.
Sok sikert! :)
3 komment:
hi there ^^!
do you like Japanese food?
Hello!
Not really. Esp. sushi :S But I like rice is that matters? :D
hi, how are you?
you have a nice blog ^^!
if you have a time, please kindly give comment on my blog.
thank you.
Megjegyzés küldése