"Az út vége" - Walter Salles az On the Road-ról



0 komment
Walter Salles szolgált néhány új infóval az On the Road kapcsán:

A filmre való konkrét felkérést 2004-ben kapta, azonban financiális gondok miatt a tényleges forgatásra csak 2010 májusában kapott zöld utat. Ekkor sem volt azonban könnyű helyzetben, ugyanis csak 9 hetük volt arra, hogy felkészüljenek a fizikai munkára.
"Hatvan valahány napot dolgoztunk, ez 20 nappal kevesebb mint amit a "Diaries [Motorcycle (2004)] című filmembe fektettem, de a jelenetfelvétel az ugyanannyi volt. Hogy úgy mondjam nem volt idő a hezitálásra."
A megfelelő helyszínek kiválasztása sem volt egyszerű, hisz a mai átlagos amerikai utcakép szinte elképzelhetetlen egy McDonald's vagy különféle bevásárlóközpontok nélkül. A stábnak pedig sivatagos utakra és érdekes építészeti megoldásokkal kialakított, korhű látványra volt szüksége. Ezért is forgattak Kanada több részén, illetve Mexikóban, az arizonai sivatagban vagy például New Orleans-ban.

A költségvetési kérdésre csak annyit mondott, hogy a stúdió jelenleg is számolja az összeget, ennél a produkciónál ugyanis nem olyan egyszerű ezt meghatározni, tekintve, hogy már kb. 45 éve próbálják megfilmesíteni Jack Kerouac novelláját. A forgatás minél előbbi befejezése gazdasági szempontok miatt (is) sürgős volt, így például hogy ezt teljesíteni tudják nem volt lehetőségük visszaellenőrizni a felvételeket (a helyszínen).
"Erre az 1996-os Foreign Land óta nem volt példa. Tulajdonképpen nem láttuk mit vettünk fel."
A forgatást egy december 11-i San Fransisco-i december utolsó csapóval zárták, olyan színészek részvételével mint Garret Hedlund, Viggo Mortensen, Kristen Stewart, Tom Sturridge, Sam Riley, Kirsten Dunst. A film premierdátumáról ezért sem tud konkrétan mondani, hisz valójában még csak most kezdik el felfedezni a valódi munkaanyagot. Talán év végére elkészülnek majd a szükséges utómunkával, így Salles a 2012-es évet jelölte meg bemutatót érintő kérdésre.

Az alábbi képet pedig sokan az első On the Road filmkockának tartják, a kézre pedig azt mondják, hogy Kristen-é. Én kétlem, hogy ezek közül bármi is igaz lenne, de a bizonyosságig álljon itt a kép:

0 komment:

Megjegyzés küldése

newer post older post