A Balenciaga új parfümje: Florabotanica



1 komment

A Balenciaga legújabb parfümjét végre már nevén nevezhetjük, az alkotás a Florabotanica elnevezést kapta. Az elnevezéshez az inspirációt azok a 18. századbeli botanikus kertek adták, ahol a legritkább és legegzotikusabb növényi egyedeket állították ki.

“Ez egy olyan titkos kert, ahol olyan meglepő virágokkal találkozhatsz, amik minden képzeletedet felülmúlják. Káprázatosak, de vajon ilyen ártalmatlanok is? A virágok lehetnek kegyetlenek, húsevők vagy mérgezők és tartalmazhatnak káros dolgokat is. Milyen lehet az a parfüm, ami mindezt a misztikusságot és bájt magában hordozza? Ezt a történetet akartuk elmesélni a Florabotanica által” - mesélte Ghesquière.

Az Olivier Polge és Jean-Christophe Hérault által megalkotott kompozíciónak két kulcs fázisa van: a vetiver, az ámbra és a caladium levél összhatásával a mohos és titokzatos, sötét erdőket akarták szimbolizálni. A rózsa, szegfű és menta szállítja az üdítő fiatalság és a jókedv érzetét. A rózsa egy különleges kísérleti hibrid fajta, egyenesen Törökországból, melyhez hangulatérzékelő növények esszenciáját keverték.

Az illatot októberben dobják piacra világszerte.

1 komment:

Megjegyzés küldése

newer post older post