On the Road infók



2 komment
A Variety birtokába került néhány információ a filmmel kapcsolatban: a várható nyári forgatás kezdete letisztázódott: augusztusban rajtol neki a stáb. A rendező a más korábban említett Walter Salles, produceri munkálatokat lát el Francis Ford Coppola és eddig úgy tűnik, hogy mindössze 25 millió dollárból hozzák tető alá az egészet, amit én borzasztó kevésnek tartok...
Kristen mellett a másik két szereplő Sam Riley és Garret Hedlund, előbbi az eredeti novellát író Jack Kerouac (én mindig John-ozom szegényt nem tudom miért) alteregóját (Salvatore Paradise) fogja alakítani míg utóbbit Dean Moriarty szerepében láthatjuk. Kristen az ő feleségét, Marylou-t játssza.

Itt egy rövid összefoglaló Legeza Ilonától:
A regény cselekménye roppant egyszerű: Sal Paradise (a főhős valójában maga a szerző), Dean Moriarty és barátaik keresztül-kasul száguldoznak az amerikai kontinensen, miközben végesincs beszélgetéseket folytatnak. A vándorlás, a száguldás, a "ma itt, holnap ott" állandó bizonytalansága adja a regény látszólag laza, epizódokra széthulló szerkezetét. Valójában azonban az út, az állandó "úton levés" az atomernyő alatti élet jelképe, a vándorlás maga a cél, s ez a szimbólum teremti meg a mű strukturális egységét. A regény minden szociológiai tanulmánynál pontosabb látleletet ad erről az életformáról, s arról a folyamatról, ahogy ezek az értelmes, jobb sorsra méltó fiatalok lelkesen és megszállottan elfogyasztják életüket az ivászat, a vad szeretkezések és kábítószerek forgatagában.

Akit érdekel a sztori itt letöltheti word-ben vagy megvehetitek a bookline-on, ahol ugyan csak antikvár példányok vannak, de azok ára elég jó: 1500 Ft.
Én még nagyon gondolkodom, hogy mit csináljak vele, később lehet belekezdek, de mondom, nekem nagyon Into the wild-os érzetem van, az a film meg baromira nem az én világom, már amennyit meg tudtam nézni belőle. Ha netán valaki olvasta a Kerouac novellát és látta az Into the wild-ot az legyen olyan jó és írja le, hogy mennyire hasonló a kettő! Köszönöm szépen.
Az On the Road-ot a továbbiakban angol címén fogom emlegetni, illetve rövidítésként OTR. Szeretem a rövidítéseket.

2 komment:

Edit at: 2010. május 7. 21:00 írta...

Nekem egyik kedvenc könyvem az Úton! Sajnos már elég régen volt a kezemben (3 éve??) de megpróbálok összehozni valami! :)
Nem tudom mennyire ismeritek, tényleg hasonlít az Into the wild-hoz, bár szerintem az Úton sokkal jobb! Sal elhatározza, egyetem előtt, körbekocsikázzák Amerikát... Dean a tipikus szépfiú, aki nagyon őrült, és mindenki oda van érte. Az ő felesége Marylou, akivel hol együtt vannak, hol összevesznek, se veled, se nélküled viszony. Ők a Beat korszakot élik, mindenki nagyon laza és a monogámiát sem veszi (szinte) senki olyan komolyan. Nagyon olvasmányos volt a könyv, szerintem nagyon jó lesz a film is! Biztos sokkal több cselekmény lesz benne mint az Into the wild-ban... És poénok is lesznek benne! Szerintem biztos tetszeni fog, bár ez a film sem egy vígjáték... Remekül bemutatja az akkori Amerikát, és az embereket.

Névtelen at: 2010. május 10. 17:04 írta...

http://moly.hu/konyvek/jack-kerouac-uton
Itt egy link, akit bővebben érdekel a könyv... Vélemények és hasonlók! :)

Megjegyzés küldése

newer post older post